DITA E ENERGJISË SË QËNDRUESHME - ASED ‘22 30 Shtator 2022 Ambasada e Paqes - Tiranë EU Sustainable Energy Week është eventi më i rëndesishëm i dedikuar burimeve të rinovueshme dhe energjisë efiçiente në Europë. Këtë vit tema e ASED‘22 është: 'Të jemi...
ARTI PUBLIK DHE DESGN-I URBAN, NDËRTHURJA E DISPILINAVE DHE PERSPEKTIVAT SOCIALE Ndërsa ne flasim vazhdimisht për artin, arkitekturen dhe qytetin, shpesh mbetemi në atë që ne e quajmë përgjegjësi publike dhe funksion, pa tentuar të zgjerojmë muskujt tanë krijues më...
GOLEMI ― City Landscape ― Realiteti artistik shqiptar, në rrugëtimin e tij të gjatë, la pak hapësirë për artistët e ndryshëm. Ndërtuar nën një matricë të fortë akademike, që prej viteve ’30 dhe përforcuar akoma më shumë përgjatë gjithë gjysmës së...
EKSPOZITË & KONFERENCË GHERARDO BOSIO (1903-1941) PLANE RREGULLUESE - ARKITEKTURA – INTERIERE UNIVERSITETI POLITEKNIK I TIRANËS Aula Magna “SILVANO PEDROLO” Sheshi “NËNË TEREZA” 06/06/2022 Ore: 15:00   Me pjesëmarrjen: Ulisse Tramonti - profesor i DIDA, Universiteti i Firences Frida Pashako - drejtoreshë e Zyrës së Urbanistikës Tiranë, Bashkia Tiranë Armand...
Të nderuar kolegë! Këtë vit sezoni pranveror në COD “Qëndra për Hapje dhe Dialog”, në Kryeministri, është hapur me një ekspozitë aspak të zakonshme, me një vepër të artit publik, e celiktë, e formuar në 3 cikle dhe 3 hapësira,...
Në Ditën Ndërkombëtare të Gruas, sjellim në vëmendjen publike arkitektet e para të diplomuara shqiptare dhe disa nga veprat e tyre më të njohura. Urojmë që nëpërmjet njohjes së figurave femërore dhe kontributit të tyre në fushën e arkitekturës...
Kolegë të nderuar! Ndihemi të privilegjuar të nderojmë në Edicionin IV të SHARE Tirana 2022, në 3 Mars, Prof. Dr. Tamara EFTIMI – me çmimin SHARE OPERA OMNIA, në mirënjohje të kontributit të cmuar në fushën e arkitekturës dhe planifikimit urban,...
SHARE Tirana 2022, International Architecture Forum Forumi ndërkombëtar SHARE sjell në Tiranë në edicionin e tij të 4-t Forumin SHARE Tirana 2022, një event ku do jenë të pranishëm një seri e jashtëzakonshme folësish për të shpalosur ekselencën në...