International Competition for the Design of the Multifunctional Center and Information Stations of the “Vjosa River” National Park INVITATION TO PARTECIPATE | International Competition for the Design of the Multifunctional Center and Information Stations of the “Vjosa last wild river” National...
Me hidhërim njoftojmë ndarjen nga jeta të kolegut tonë të nderuar, arkitektit të mirënjohur Petraq Kolevica. Shoqata e Arkitektëve të SHqipërisë i shpreh ngushëllimet  tona më të përzemërta familjarëve dhe miqve të tij. Petraq Kolevica, lindi në Korçë në 11.01.1934,...
KONKURS NDËRKOMBËTAR PËR PROJEKT -IDE. PËR 3 KOMPLEKSET E STADIUMEVE TË FUTBOLLIT NË DURRËS, KORÇË, VLORË (në lote). "QENDRAT E REJA TË QYTETEVE" Qeveria Shqiptare, e përfaqësuar nga Ministria e Arsimit dhe Sportit, në bashkëpunim me Agjencinë Kombëtare të Planifikimit të Territorit,...
Announcement of first guest speakers for SHARE Albania 2023, International Architecture Forum On 7 March, the National Theatre of Opera and Ballet in Tirana will host the fifth edition of the SHARE Forum in Albania. The main themes of the...

TIRANA CITY TALKS

TIRANA CITY TALKS Ju ftojmë në aktivitetin e radhës së Tirana City Talks, një cikël debatesh publike që kanë si qëllim kryesor krijimin e një forumi që mirëpret diskutimin e temave qëndrore të urbanizimit dhe ndërmjetëson shkëmbimin e ideve mes...
Shoqata e Arkitektëve të Shqipërisë i bashkohet thirrjes së Ministrisë së Kulturës për propozime të trajtimit të Pavijonit Shqiptar në Bienalen e Arkitekturës 2023. Inkurajohet pjesëmarrja e ekipeve multidisiplinare në përbërje të tyre arkitektë (drejtues i grupit), artistë, graphic designer,...
Ndërsa ne flasim vazhdimisht, për hapësirat publike, arkitekturen dhe qytetin, shpesh sot mbetemi në atë që ne e quajmë përgjegjësi jetike, publike, mbrojtje e mjedisit, standart dhe funksion, gati shkencë, duke tentuar gjithmonë e pak të zgjerojmë muskujt tanë...